Dziękuję serdecznie za informacje. Wszystko już jasne.
Pozdrawiam,
Dariusz Andrzejewski
Moduł SWDE - wysyłka masowa Envelo
Re: Moduł SWDE - wysyłka masowa Envelo
Przeczytałem cały wątek i nie potrafię znaleźć informacji, czy jeden z tych dwóch eksportów:
powinien działać przy imporcie kontaktów w envelo:
Bo mi nie działa
Wysyłam, tradycyjnie, koperty, ze znaczkami zamówionymi na envelo.
Do tej pory wygląda to tak, że po zamówieniu znaczków, drukuję je na kopertach, później drugi raz przerzucam koperty i drukuje na nich adresy z modułu SWDE. Pomyślałem czy nie można by było drukować już znaczków wraz z adresami , po wcześniejszym imporcie w envelo.
powinien działać przy imporcie kontaktów w envelo:
Bo mi nie działa

Wysyłam, tradycyjnie, koperty, ze znaczkami zamówionymi na envelo.
Do tej pory wygląda to tak, że po zamówieniu znaczków, drukuję je na kopertach, później drugi raz przerzucam koperty i drukuje na nich adresy z modułu SWDE. Pomyślałem czy nie można by było drukować już znaczków wraz z adresami , po wcześniejszym imporcie w envelo.
A jest gdzies opis formatu pliku jaki oczekuje poczta w tej opcji? Tam co usługa to inny format niestety.
pozdrawiam
grzes
grzes
Ten opisany format CSV (z tabulatorami) eksportujemy - ale jak widać czegoś innego oczekuje ta opcja skoro nie działa. Będziemy to drążyć.
pozdrawiam
grzes
grzes
Kilka miesięcy temu robiłem dużą wysyłkę (ok 30 listów), GO nie obsługuje Envelo, p. Biegalski napisał na forum że na razie tego nie zrobi, więc zrobiłem ręcznie ten plik...
I też nie działał.... Zajęło mi to chyba z godzinę zanim połapałem się, że pole Kraj = PL
I też nie działał.... Zajęło mi to chyba z godzinę zanim połapałem się, że pole Kraj = PL
Po zakupie znaczku, jest możliwość dodania adresatów (odbiorców) i właśnie wtedy pojawia się to okno.